Inevitable Journey

Pengembaraan Yang Membawa Kita Ke Tempat Yang Baru
Dan Yang Akan Membawa Kita Pulang

Dec 30, 2009

Kuala Lumpur

as we have planned.
tercapai pun hajat kami untuk pergi ke bandaraya tu.
ramai-ramai bersama kawan =)

motif? jalan-jalan je.
so thanks kepada planner, nabila.
walaupun yang pergi tak ramai,
dah ajak satu sekolah kot? (sekolah lain jugak)
tapi tak pa, ramai-ramai nanti kami conquer tren pulak. buat segan je.
tadi pun dah segan kot budak2 ni macam orang gila dalan tren.
credit to paan and bul

so yang pergi tadi ;
  • nabila
  • alia
  • amoi
  • emi
  • amir
  • sazali
  • paan
  • bul
  • capiek =)
sorang lagi ketinggalan dan tak jumpa-jumpa, alep!
mana kaww menghilang hah ?

so ingatkan nak pergi tengok 3D's avatar,
tapi full, dan someone gelakkan sebab tak reserve, or tak reti reserve.
heee! so nevermind. then nak pergi cosmos, theme park tuh.
tapi err memang murah time holiday ni. baik beli baju selai RM10 tu ! hehe.
tapi tak pe, saving habis today ! kuar duit makan minum tambang dan aiskrim je.
=)

so ke times square tadi serang toilet dulu.
then kejar ke kedai wajib pergi, korean punya artis tu.
TVXQ whatever tu, nabila and alia tergila-gila nak beli.
nak dekat RM2++ dorang ni melabur. cis. gila lah.
but, maybe silap kot. sepatutnya pergi kedai tu last sekali,
lepas ko beli tu biela, dah tak excited je. waaaa =(

then pergi ke sungai wang jalan-jalan sana jap.
errr. nak sangat berjalan sampai ke pavi.
tapi tak pe lah, masing-masing dah penat.

























































































































































then lari daripada dorang jap. errr.
like I said, nak jumpa member kejap.
so pergi starbucks, bla3. tiba2 kene pergi titiwangsa kejap.
nak amek barang urgent punya!
sori la korang susahkan err.

so balik sama-sama juge.
penat !
































p/s; joyah; buat muka =) =( =P =O =? =! =F =X

Dec 26, 2009

Visit - Photography - Shopping

Isnin lepas saya pergi ke putrajaya.
teman kakak yang memanggil-memanggil adik2nya datang rumah.
hehe. so boleh tahan la, tak la jadi orang gila duduk rumah ni.

so kat sana buat photoshoot,
waw cantik sangat kot.
sampai buat pakej melancong dalam bas nadi putra tu.
pergh! nak pergi tempat tu tapi tak turun2.
last-last ronda 1 putrajaya dengan tempat yang sama.
sabar je la.

I thought kalau jalan kaki dari rumah akak aku pun da boleh sampai kot.
cis! kan dah kena, so tak jadi nak naik cruise - perahu dondang sayang.
hah rugi. tapi tak pa lah, ada hikmah tu =)




















I went to putrajaya by riding trains - love this ERL!




















ayam batik/katik err?


























ayong! pic ni cantik kot? kan kan =)















































view from balcony




















seri setia bridge - pergh reflection tu!




















flagstaffs, gerbang perbadanan putrajaya & masjid besi


























palace of justice


























gerbang dan istana kehakiman




















Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin a.k.a Masjid Besi
stainless steel and masjid ni berkonsepkan open ventilation.








































right side masjid besi
alaf baru monument, seri wawasan bridge, putra mosque




















the front bridge is a bridge that is abandoned - putrajaya monorail bridge
and the second one is seri saujana bridge

the sun sets with beautiful glow - suka that orange hole!




















view from alaf baru monument. cantik! suka reflections tu!




















seri wawasan bridge, putra mosque and putra perdana

then we went for shopping .......
romp and philosophy men yang panas!
hehe =)




















dalam komuter jadi sardin!
balik kaki nak patah! eerrrr

saya just guna compact camera je.
tapi nak cantik kena pandai la tukar mode
ikut kesesuian lighting, saya suggest cahaya dusk.
for sure you'll be stunned! impressive!
and jangan sesekali vibrate err!
so guna la tripod stand. hehe

anyway...
among these pictures, which one you like the most?

p/s; baru tahu taylor lautner 17 tahun.
cis!!! jealous aku dia ada fizikal macam tu walau tua setahun!
nak nak! HAHA

Dec 24, 2009

Results for PMR 2009

hari yang ditunggu-tunggu oleh calon pmr!
wah mesti best gila kan 'perasaan' malam and pagi tadi.
gelabah2! cuak2!! haha, aku dah rasa, so bila pikir balik,
best jugak benda2 ni, lawak pulak! hehe.

apa-apa pun congratulations to my juniors!
lagi2 yang tersayang tu, yang terbaik tu,
yang terhebat dan tergrand tu =)
sebab dah dapat results, walau macam mana pun dapat,
reda dan syukur je oke =)

yang cemerlang pula! waahh.
sangat2 kagum! double congrats and two thumbs up!
caya lah korang. So dah feel kan meniti kecemerlangan tu.
apa2 pun rezeki korang, syukur oke.
jangan lupa sujud syukur. heee.

PMR - SMK TAMAN TUANKU JAAFAR
jumlah straight A's = 7 orang




















tahniah kepada muka2 di atas especially izzati, kay,
syabil, hanafi dan 2 orang lagi tu, plus sorang lagi takda,
tak kenal korang, sorry.

overall straight A's yang 7 orang tu still boleh
jadi hero/heroin batch korang.
walaupun korang tak dapat lawan my batch, 11 orang. hehe.
tak pa. batch korang lagi gempak. huhu.

haaa tadi tak dapat datang laa, maaf2.
tak dapat nak jadi photographer,
so kena curi gambar kat cikgu salie - cikgu sabariah.
errr! =P


PMR - SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK

jumlah straight A's = 121 orang




















yang ni aku tak tahu la nak cakap macam mana.
pergh! hebat gilak lah.
121 daripada 134 orang straight A's tu.
mengalahkan batch tahun lepas yang "gah" 110 tu! huhu.
thanks lah apa2 pun kalahkan batch hijau tu erk!

siapa2 yang aku kenal tu congrats la yep
especially amir, arsyad, haji, santa, nasyrik
aku dengar korang semua 8A =)

untuk juniors, tahniah agaian and agaian.
just reda and be happy, teruskan perjuangan.
pmr tak leads hidup ke mana sangat,
just form 4 nanti perform lagi hebat lah,
jangan jadi malas nanti lagi teruk.
no honeymoon! (siapa2 tak faham honeymoon
yang ada banyak maksud, boleh tanya aku,
aku dah faham sangat, menyesal pulak! huhu)

p/s; slip PMR yang aku dapat masa keputusan dulu dah hilang!!
slip UPSR pon sama. cisss!!!

Dec 21, 2009

09 Flashback

2009 bakal mengakhiri masanya,
2010 bakal memulakan ceritanya.

ceh! hehe.
tapi betul la tu.
rasanya? Mm.
saya sebenarnya takut nak naik form5 ni.
tapi tak rela rasanya jadi form4 lama-lama.
suffer je lebih. tapi best jugak suffer ni.
kalau boleh jadi pengalaman dan pengajaran la.

post ni nak ceritakan antara benda yang tak boleh lupa
sepanjang tahun 2009 ini!
mostnya pasal cerita saya la.
tak lah seberapa menarik,
tapi boleh lah, cuma yang ingat dan takkan lupa.
ada ke benda best dah lupa? ada kot. huhu.

januari 09!
wah new year yang best jugak!
masa tu mood masih happy lagi fikir about my results,
syukur dapat flying colours. masih lagi menunggu habuan!
ceh haha, mana boleh camtu!

haa, mula sesi persekolahan baru 2009!
pergh!! tak boleh lupa yang ni, serious!
first day sekolah hari tu, dengan crowds nya.
mood tengah bunga-bunga lagi,
dengan form1 barunya, fellows yang ramainya.
apa yang jadi?
pagi tu kena naik perhimpunan!
segan. haa ye. memang segan!
benda ni acara biasa tahunan sekolah,
pelajar yang lulus cemerlang PMR biasanya kena naik stage
ambil sijil border frame tu.
tak tahu la kenapa segan, tapi memang segan lah tayang muka pagi tu.

tak boleh lupa juga masa dalam bilik utiliti sekolah,
part paling gubra time nak decide kelas aliran apa nak apply.
pure science pilihanku.

tengah bulan tu pulak pergi melancong di melaka.
bukan kehendak, tapi boleh la, sekurangnya parents aku berjalan.
thanks kepada sponsor2 saya. hehe.
pretty fun and nice lah apa-apa pun.














































haaa yang ni lagi best,
my birthday! juga kepada my mom and kakngah.
tahun paling banyak kek! hehe. suka!
sekaligus punya cupcakes ya.
ibu punya pun ada jugak,
terima kasih kepada ayong!




















februari 09
!
events yang banyak gak bulan 2 ni.
firstly pasal sukan sekolah feb 6.
tak la seronok pun sukan sekolah tahun ni
plus, saya pun tak ambil part sangat, penat nak berjemur lah. hehe.
tapi yang best masa ramai-ramai ambil gambar.
ramai dah nak fly ke asrama =(
plus, laksamana-rumah merah juara! hehe gembira!
masuk-masuk dah menang tanpa sebarang pernyertaan =)








































haha yang ni satu lagi.
the farewell untuk the first four yang fly pergi sekolah baru-asrama.
lucky, semua nya jejaka yep - 2 MRSM, 2 SBP! pergh!
amar, farid, shahir dan ashraf.
memandangkan lelaki yang keluar dulu,
kena la gempak dan ganas panas sikit kan. haha.
so ini lah cerita suprisenya. tak seberapa.
btw, kitorang membazir 4 cubit daripada a slice of cake je =)
while the rest kitorang makan.
so kitorang tenyeh muka dorang2 ni dengan kek!

to amar - aku selaku orang yang tenyeh dia, still minta maaf lagi ye.
best kan!? haha =P












video

lepas tu pulak,
offer letter daripada Sekolah Menengah Teknik,
so ramai yang apply, ramai juga dapat, ramai la bye-bye.
tapi kali ni tak nak pulak lah main cake.
mahal dan.... leceh kot. lagipun mana boleh suprise yang sama kan! hehe.
so main tepung pulak lah. tak lah ganas, tapi geram je.
been spoiled by pengawas seniors tuh.
siap jumpa cikgu Hal Ehwal Murid lagi, Tuan Zakaria yang garang tu.
sebaik la mulut yang 'influenced otak' tolong.
tak kena marah! tekejut kitorang.
tapi apa-apa pun, gempak gila lah!
letak tepung dalam belon then letopkan. haha.










































video

tengok dah? hehe.
kalau korang nampak ada budak baling tepung last-last tu,
obviously la mamat, tapi isk2! sanggup!
HAHA. sori korang!

video

haa ni group bestfriends kelas saya, the LOLA
nangis pulak, tapi sedih gak la
salah seorang kena pindah ke SMT Kuala Klawang.
mas - prefect girl.
biela sedih+marah? haha.
amal tergelak+sedih?
huhu.

apa-apa pun aku sedih gak ramai yang keluar.
mostnya bestfriend, good fellows.
sedih gila kot! sampai tak leh nafas! hah. breathless.
aku menangis malam tu! HAHA.
=P

haa yang ni best jugak la,
untuk kali kedua, my pakcik iaitu Leman Dawi
the tuan cendol tu keluar majalah 3
syukur la dipromosikan lagi, tumpang happy,
sebab aku pernah dulu part-time dengan dia. best..! haha.
tapi budak-budak ni pun gurau2 drop2 kat aku, siot je korang.
apa2 pun congrats la ayah, ibu and wie - juga pekerja2.
semoga maju lagi!
































march 09!

lupa punya pasal nak wish kat dorang,
so kene attach gak la kisah pasangan sweet diam-diam ni.
HAHA.
2 mac adalah anniversary pertama mereka.
congrats!



















































kenangan/hadiah anniversary pertama sangat romantik!
jealous sangat aku, sebab....











































bestnya kalau buat camni.
maksud saya, gambar2 tu.
profesional photographer - kak zubye
tengok album, cair kot! cantik2 sume pictures.
dan juga couple nya. hehe =)
haa. my sis ni pun dapat suprise jugak kat office.
dapat bunga daripada hubby nya yang berada kat laut time tu.
pergh, suka sangat dia. abg long yang romantik! hehe.
like I said, sweet diam-diam. haha. good!

13th march 09
adalah tarikh yang paling happy!!!!!
I have been offered to be a student of great boarding school,
Sekolah Dato' Abdul Razak.
masa ni tuhan je la yang tahu betapa gembiranya aku.
hati lega sangat dapat tawaran ni,
selepas isu dengan ayah pasal surat pebenda tah,
macam-macam tekanan lagi.
maybe time ni gembira sebab;
"yeah! dapat keluar/lari daripada rumah ni!"
huhu!
tapi satu perkara, saya berjaya simpan rahsia ni sampai tarikh daftar,
tak nak bagi tahu classmates or even kawan-kawan lain.
sebabnya maybe tak nak kena suprise kot! huhu.
yelah, 2 kali jadi planner untuk suprise budak2 yang fly,
nanti kena batang hidung sendiri, mak oi! patah gigi!
haha tak da kene mengena.

tapi dah kantoi awal2 dengan bob, terjumpa dia kat hospital,
mak dia buat check up, tiba-tiba dia nampak cover x-ray tu nama saya.
pergh! marah gila dia.





















before tu nak cakap,
actually dah dapat tawaran daripada Sekolah Teknik jugak.
tapi hold dulu sebab tunggu Sekola Asrama Penuh ni,
aliran bioteknologi.
Sekolah Menengah Teknik Langkawi!
HAHA. wondering something?
mak ai, jauhnya. tu la aku pilih jauh-jauh.
sebab masa pilih tu suka2 tak bagi tahu parents and akak.
huhu. dekat2 sangat, jauh2 sangat pulak.
tapi tak pelah, SDAR pilih saya dan mereka.

12march was the unlucky day for us.
sorry. aku tak tahu.
but nasib baik ok.

23 march 09

tarikh keramat!
hari pertama masuk sekolah baru tu.
before pergi SDAR, saya pergi sekolah SMKTTJ dulu,
jumpa kawan-kawan, saya buat suprise. err!?
some je la yang tahu pasal nak pindah ni.
masa tu buat la announcement kat depan.
ramai terkejut, plus ada yang cam sentap. heee sori lagi!!!

so semasa di SDAR,
perasaan? Mm. a bit nervous tapi happy lah.
datang2 je disambut prefect yang juga kawan lama,
so not friend now. hu!
minggu pertama kat sana boleh lah,
kami pelajar baru jadi bahan jugak la.
topik hangat time tu, siapa comel siapa cute dah kena pilih kot!!!!
haha pergh laser! so buat dunno je lah benda2 cmtu camni.
hmmm........................... mari lupakan capiek!
-sori tak boleh cerita-












29 march - hari anugerah cemeralang
happy lagi sebab baru seminggu kat asrama, dah dapat keluar.
heee =)
tapi ada suprise lain yang aku memang tak tahu pasal anugerah ni.
saya dipilih sebagai pelajar terbaik Bahasa Melayu!
HAHA.
sound freak! tapi syukur lah.
kadang-kadang pikir gak, eh? bm?? ek?
nak Geografi! haha. boleh lak cmtu.
tapi memang tak sangka lah.
congrats jugak kepada pelajar terbaik subjek lain,
kh, sains, math, bi
subjek lain undefined, tapi tertanya lagi. siapa terbaik Geografi?
errr..


























































waahh riang gila time ni!
sweet sangat2. memang tak boleh lupa.


April 09

asrama....
belajar-belajar-belajar
5 kali ganda belajar bulan april ni.
belajar kat kelas, belajar berdikari, berkawan,
benda-benda baru, macam-macam.

seriously, susah gila lah nak adapt tempat baru.
selalu termenung...
bosan gila lah!
time ni gak cari cerita pasal sekolah,
gosip, sejarah sekolah pape,
tapi time ni baik!
kalau boleh orang pertama datang masjid time maghrib
sama dengan budak2 form1 lain.
pastu duduk tepi masjid borak2 dengan abang2 ni.
hehe!

tapi happy lah jugak banyak benda baru.
weekends, cuba nak balik walau macam mana pun.
dah tak tahan bosan sangat. huhu.
tapi kadang-kadang kalau happy, tak ingat dunia. adoi.
dah belajar benda baru. tidur dalam kelas.
waw! jarang-jarang boleh dapat kat sekolah lama.
ada aircond pulak, lena lah. hehe.

before tu, dapat results, seminggu sebelum ada test.
memang best la jugak! sebab banyak fail! semua elektif.
mahu tak nangis setiap malam.
even ramai gak failed tapi phrase ni mengganggu otak
"I'm the worst among the best"
ouh spoil! time tu je lah.
perlu je la mention, I got 128/162 dalam batch dengan pointer 1.99!
hah??? tapi ada la sebab jadi camtu, 'banyak topik tak belajar lagi'
tapi aku tak fikir tu alasan. huhu.


May 09
asrama + band + makin jahat!
HAHA.
started to be a naughty guy.
dah tak tidur kat dorm, tidur kat masjid jep.
lari daripada warden!
  • pernah jatuh bergolek-golek ramai-ramai dalam longkang
  • lari masuk tandas perempuan nak menyorok - di masjid
  • tolong sorokkan phones budak2 time spotcheck! heee
bergaduh! menjadi hipokrit dan lain-lain. =??

pe tah jadi kat aku time tu.
entah la. macam-macam sangat kot nak cuba.
tapi masih tak lupakan pelajaran.

dalam tengah bulan aku pilih untuk masuk band
sdar symphonic band.
alto saxophone diberi. heee miss it!
section bersama amar, apex, amir, aniq, wafiq.
section paling apa tah lah.
at first pelik lah benda2 ni. ridiculous!
macam pelik kenapa lah masuk.
tapi lama-lama, dah tahu budaya band ni macam mana.
mulalah jatuh cinta! cehh.
best sangatlah. ramai kawan kenal, semua baik2.
but, tak tahu pun budak SDAR lain tak suka band.
Mm. time ni lah sangsi dengan something kat sekolah tu.
tapi overall aku nak happy, aku perlu band.















June 09
jun! Mm. actually bulan jun tak seberapa ong lah.
sebabnya banyak masalah, konflik dan tekanan.
even tahun2 sebelumnya pun sama.
tapi lupakan, yang bestnya!
musim buah di kampung saya
hehe besttt... target semua buah durian.
tapi saya lagi suka manggis.
sedap sangat lagi2 bila bukak tengok2 warna putih, cantik.
tak ke nikmat tu?



























mid year examination!

struggle gila exam kali ni.
terutamanya subjek sejarah.
warden jadi hijacker! merampas hp ku.
so dia cikgu sejarah, dia kata kalau nak balik,
dapatkan result sejarah A1 or A2.
great! dapat pun A2. huhu.
tp apa2 pun, aku da dapat hp tu lama dah.
guna otak, tapi terpaksa la tipu.
(family tak tahu pasal ni) huu.

Band camp
cuti persekolahan dua minggu tu jadi seminggu jep.
saja2 datang band camp untuk rasa pengalaman pasal band sebelum final.
nak lebih info tengoklah post aku yang lepas ni.
http://bloggerkaisar.blogspot.com/2009/09/reflection-memories-part-2.html

tapi tak disangka, ada benda best kat situ malam tu.
saya borak2 dengan someone ni sampai subuh.
dia cerita tu ni pengalaman dia yang menarik based on perangai saya,
tak pernah jumpa orang macam ni, perfectionist yang kuat dalaman,
strong dan gigih. cara dia bercakap sangat menarik.
baru je kenal time tu, siap kongsi rahsia then dia nasihat,
nasihat pun cara yang lain sangat.
thanks yep, sangat menghargainya,

final wind orchestra at PICC
macam aku dah postkan dulu.
memang tak boleh lupa.
sangat menarik!
lebih info, klik bawah.
http://bloggerkaisar.blogspot.com/2009/11/relfection-memories-part-3.html



Julai 09

my band pergi melaka.
celebrate sebab menang dulu.
time ni sangatlah happy.
kena campak dalam kolam sebab taknak mandi kolam.
haha. dah la kepala masuk dulu.
jahat korang an, tapi tak pa, best jugak! =)
that night pergi karoke.
bawak lagu duet dengan ku, kenangan terindah!
pergh! haha. tak boleh tahan.














































30july.
sepatutnya ada seminar additional mathematics di melaka.
tapi ramai demam. dalam separuh bas jugak lah.
aku pun demam, balik, kena kuarantin kat apartmen guru.
Mm. semakin worse keadaan, badan panas gila!
ada malam bila tah, ramai2 satu bas pergi hospital besar,
lepas tu kena balik sekolah semula sebab ramai sangat.
haha. lawak pulak.
yelah, suspect H1N1.
sekolah hampir tutup jugak lah.
lepas tu balik rumah, cuti seminggu!
my batch semua balik rumah sebab benda ni.
then kena gelar oleh pengetua as "batch pengecut!"
pergh! laser.

August 09
makin jahat duduk asrama + gangguan!
  • lari, tak nak ambil exam
  • gangguan psikologi. errrr!!?
  • tak nak belajar dah
  • fikir untuk pindah
  • kena drop dengan cikgu cina ni
geram betol dengan dia, class dia je ada je nak bahan aku.
aku hampir baling kerusi ye! sebaik member suruh relax.
he annoys me! like crazy!
nasib baik lah physics subjek yang aku suka walaupun fail time tu.
ni kena balas dendam cara positif 100% ni!
huh. tengoklah.

bulan ni aku mintak pendapat someone macam mana kalau aku pindah?
dan dia kata;
"kalau macam tu keadaan ko, pindah je lah,
teruk sangat dah,
parents ko mula2 memang la marah, lama2 oke la tu"

terima kasih. bagi semangat juga lah.

mostnya bestfriends aku support aku untuk pindah,
tunggu parents sahaja. akak pun dah tak kisah.
Mm. bulan 8!? errr sedih sangat.
trauma.. dilema...

malam bincang dengan ayah mintak pindah tu dia marah sangat!
macam-macam bad dia cakap aku, sentap habis.
tapi tak pe lah, kadang2 bila pikir, betul jugak,
I am not strong enough.

tak lupa masa pergi SDAR time cuti tu,
permohonan pertukaran sekolah.
Mm. speechless.
http://bloggerkaisar.blogspot.com/2009/08/migrate-part-1.html

then officially angkut barang2 kat dorm.
wah! sedih siot.
http://bloggerkaisar.blogspot.com/2009/08/migrate-part-2.html


September 09
sekolah baru, mood baru.
dah. lupakan perkara-perkara lepas.
first day sekolah!? errr.
bahan borak, cikgu2 and kawan2.
questionable.
tapi aku suka jugak lah dengan keadaan yang lebih tenteram.
tapi yang pelik jugak lah.
masa aku tinggalkan sekolah tu, time subjek sejarah,
cikgu Darus, masuk balik semula ke sekolah tu, kelas dia jugak.
memang bersejarah ya =)
http://bloggerkaisar.blogspot.com/2009/09/september.html


bersambung....