Inevitable Journey

Pengembaraan Yang Membawa Kita Ke Tempat Yang Baru
Dan Yang Akan Membawa Kita Pulang

Jan 15, 2010

Until Mid

salam =)
dah lama betol ni tak update blog.
wah, nampak la tu kot kesibukkan diri.
lepas last entry dulu tu,
terus tak pandang komputer dah.

everything goes in order despite we all are busy.
so aktiviti utama yang dirancang minggu sebelum tu ialah . . .
mengecat kelas - yang sebelum ni merupakan kelas hodoh dan yucks!
warna asal, bak kata biela, warna daun pisang ! hahahaha.
so kami warga Amanahs dengan komited telah mengecat kelas
dengan warna purple pekat + cair ! ngeee =)
warna pilihanku, dah undi pn dorang setuju warna tu. thanks !
tapi last-last pelik jugak, hasilnya seakan-akan pink !
purple and pink tube top macam gol and gincu punya baju tuh.
HAHA !

tapi tak kisah lah,
apa yang membanggakan ialah dapat cat full class tu selama 4 jam !
pergh kagum. at first kena cat warna putih, then warna purple pekat,
last purple cair. that day saya stayback dan kami kena attend 2 sesi sekolah.
even budak2 form 1 dan form 2 pun lagi awal balik.
pukul 7 kot baru nak gerak rumah (dengan baju colourful lagi) ngeee.
but lega lah, boleh consider siap walaupun comot sikit.

sebelum . . . .








































in progress . . . . (putih)














































































in progress - purple !



























touch up atas-atas tu
memang susah ouh !
sebaik tak gayat!
=)






overall -


























































so inilah dia sesi mengecat kelas,
walaupun dah cat, boards yang kopak tu still jadi highlight spoiler.
tapi syukur ramai gak la yang attend dan tolong sampai siap.

then hari berikutnya pula,
mesyuarat agung rumah sukan, badan beruniform dan kelab/persatuan !

dah set awal-awal dah.
no bomba !
no kawad !
bomba sebab... errr tercirit nanti kot?
kawad tu boleh je tapi tak nak berjemur. hahaha.

lastly pilih
rumah sukan - syahbandar (biru)
persatuan/kelab - pusat sumber sekolah (PSS) + sidang ridaksi
badan beruniform - silat gayung ! HAHA =))

rumah sukan dulu laksamana, kena masuk balik syahbandar,
sama macm form 3 dulu.
PSS pulak, kena lah masuk sebab saya librarian, president to be :)
silat gayung ni pulak masuk sebab kalah main ojus dengan ijat.
antara pengakap or silat, so dah kalah masuk je la silat.
tapi agak nyesal la sebab training dia hari sabtu,
plus, yuran semua mahal kot ! baju lagi.
so tak tahu la macam mana. passive je kot?

PSS tu thanks kepada mereka-mereka yang sebulat suara pilih jadi pengerusi.
heeee. plus, disebabkan berkenan sangat nak masuk sidang ridaksi,
so mesti gak join. dapat jadi editor kelab/persatuan dan photographer bebas.
ngeee sukew. tapi rancang nak buat majalah grand tu maybe susah lah.
duit sponsor tak da kot.

tapi overall agak tak puas hati lah.
sebab pemilihan organisasi sangatlah corrupt.
bukan la nak jealous, tapi mostnya pilih geng-geng and member2 sendiri je.
bukan nak pilih yang boleh harap, boleh buat kerja, responsible and amanah.
tapi tu lah hakikatnya, yang famous diutamakan. ala-ala fame tanpa contribution.
huhu. boleh ke camtu?
tapi betol la. tak tipu, bukan jealous apa ke, masa cadangan, angkat nama,
motif !? saja nak kenakan kawan. asshole!
then kalau yang ala-ala baik tu jadi dan dipilih (kira boleh harap)
mulalah mulut-mulut lahanat tu kutuk, cakap bajet lah apa la.
kesian kat budak2 tu. isk3.

tapi tak pe lah, kita tengoklah bagaimana kepimpinan mereka2 ini.
siapa tahu dengan kelancangan mulut boleh mendiamkan suasana?
memudahkan arahan? atau semata-mata memilih subjek untuk dibahankan?
terpulanglah...

okeh. tutup cerita pasal tu.
haaa esoknya pula hari khamis, cuti.
sempena hari keputeraan DYMM,
hehe. first time ni, before ni bulan 7.
so perancangan hari tu adalah untuk basuh kelas.
lantai kotor kot kena cat.
thanks kepada yang hadir =)













hahahaa.
BJ BJ...
lawak kot !
nice bike =P















kiranya kerja berat-berat dalam kelas tu dah settle lah.
nak menceriakan kan jep sekarang.
cepat-cepat la yep siap, nanti senang manage sekolah pulak. ngee.

homeworks?
banyak ! tapi great, syukur lah,
kerajinan untuk buat semua-semua tu.
tapi tak boleh tangguh lansung.
nak kena catch up form 4 punya subjek.
seperti biasa, akan banyak presentations,
memerlukan komitmen yang tinggi. ceh.
huhu

6 comments:

shiro-emyka said...

cm prnah msuk je class nie.
owh mesyuarat agung seni kreatif.

caPiek said...

ouh yke. esoknye plak kelas dah kene conteng kt blkg. sbr je la.
tahu la sbilangan korng berseni kan.
huhu. tp xpe, forgiven.
=P

shiro-emyka said...

nme pown seni kreatif.
ade la tngan yg terlebey kreatif nk bwat coretan kat class tu.

NAMP :) said...

warne purple pilihan hati kau ?
haha :P hijau lah wei
Earth Green ~

caPiek said...

eila
hee mmg pn.
hijau!? erk
wane 1 malaysia ke?
huuhu.
asal ktorg msuk pn da wne ijau
ala2 daun pisang.
bosan.

ALGEBRAICmai ツ said...

wahh . sumpah cantik ouh combination colour tu ! x mcm klas ktorang ; biru cair ! erghh , buruk !