Inevitable Journey

Pengembaraan Yang Membawa Kita Ke Tempat Yang Baru
Dan Yang Akan Membawa Kita Pulang

Jan 4, 2010

First Form Five

hari ini bermulalah sesi persekolahan 2010.
hampir genap lah usia 17 dan berada di tingkatan 5.
wah best kot jadi senior. tak pe, tak tunjuk lagi. ngee.

so today happy dan excited,
lagi-lagi tahun ni tak ramai sekolah,
means, ada 2 sesi, pagi dan petang,
pagi form 3,4,5 jep.
so banyak lah perubahan, mostly waktu balik.
haha. best kot!?
dapat balik pukul 1 secara purata setiap hari.
awal-awal ni je la, so jangan la pikir dulu extra class ke ape.

awal pagi tadi perhimpunan rasmi seperti biasa,
dari form1 sampai sekarang, lebih kurang sama je situasi perhimpuan,
tak berapa nak grand tapi boleh la.
ketua pelajar iaitu muhd nazirul a.k.a ayam menjadi juru acara majlis.
heee. gegel ek? sampai termencarut tengah cakap tu ek?
segan kot semua gelak, tak pa yam.
kira better lah, berani dan slumber. great!
sokong our friend, classmate dan budak bacth! ngee =)

macam biasa jugak, hari pertama mesti ada penyampaian anugerah
kepada pelajar cemerlang PMR 2009 seramai 7 orang tu.
tersenyum saya pagi tu, teringat tahun lepas,
tak tahan cuak naik pentas tu. hehe.
but dorang tak la segan sangat kot? sebabnya tahun ni perhimpunan rasmi
kena berdiri sampai habis, macam kat SDAR,
ramai pancit, nasib baik da saya biasa. ngee =)
time saya dulu dah la dorang duduk, lepas tu dari form 1 sampai form 5 ada.
tapi best, famous. hehehe =P




















so masuk ke kelas dengan berlari.
sebab nak pilih tempat duduk yang umphh.
tu la yang tak nak join pergi reserve tempat awal2 pagi tu.
tengok muka budak2 ni semua cam pelik je,
kelas buruk kot? hehe. kesian. nak buat macam mana.
I thought we deserved it kan. dulu dah dapat grand punya,
sekarang maybe cikgu punish kita sebab tak jaga bilik bahasa dulu tu.

then guru kelas kami,
En. Ismail,
so oke lah dia manage, cakap kata aluan semua tu.
harapan yang bunyi warning. wah dah tahu perangai kitorang kan.
biasa la tu. huu.

then buat perlantikan ketua dan penolong kelas,
ingat nak bagi orang sama tapi mostnya nak tukar,
tak pe, sesi mengenakan orang, tak tahu kot?
dorang pilih hilmi/emi dan penolongnya hazira/amoi.
yelah! memang nak kenakan pasangan ni. cettt! hehe.
tapi tak pa, mari tengok macam mana dorang manage
anak-anaknya yang ramai tu, 29 orang.
boleh punya lah!




En Ismail Bin Seman.
guru kelas 5Amanah.

jawatan khas ;
guru disiplin 2010!
HAHA!




Muhd Hilmi Razali, Emi
ketua kelas 5Amanah


tugas pertama ;
tulis jadual waktu
kat blackboard.
=P























1st pic ; amal vice pres prefect
2nd pic ; biela tak puas hati duduk situ =P
3rd pic ; budak belakang aku yang bising ! haha
4th pic ; wanie budak kecik duduk depan aku, suka kacau dia!




















dari sini boleh nampak suasana kelas, agak sempit.
kipas yang begkok tu.
boards kat belakang yang hancur !
haha.





















di atas adalah antara guru-guru kami,
mostly cikgu ramai tak tukar.





















yang tidur sebab bosan di atas ialah ayam. haha.
best pulak tengok orang tidur kot!
lagi-lagi time exam.




















landmark kami setakat ni! HAHA
akan buat skyscraper landmark nanti !
=)




















jadi bermulalah sesi pembelajaran kami tahun 2010 ini.
memandangkan tahun ni waktu PMP kurang
jadi kami kena speed up belajar, dan belajar dengan tekun =)

besides, kami dah bincang untuk menyerikan kelas kami tu,
cikgu Ismail cakap,
"selama saya jadi guru kelas, tak kisah la mana-mana sekolah,
kelas saya tak pernah jadi johan kecerian kelas,
lagi kelas terkotor adalah"
HAHA! statement!
tak pe, kitorang for sure akan menangkan for your first time.
Mm. rancangan awal adalah untuk mengecat kelas.
tu je dulu, saya pn dah busy ni nak kena handle macam benda.
so kena balance semua tu.

p/s; emi demam jadi ketua! haha

4 comments:

ALGEBRAICmai ツ said...

wahh , gilaa hebadd lahh itu kipas . mcm kipas titanic punyee ! :DD

caPiek said...

HAHA!
tu la psl!
kipas kipas
xpe. nnti lagi 3 minggu ko tgk la cne kelas aku yep!
ngeeee
=P

NAMP :) said...

HAHAHHAHAAHHA
tak perasan pulak, kipas kelas korang
macam tu sekali ea :P

caPiek said...

HAHA.
tu lah korang lalu kelas 5A
bukan tgk papepn. cover je.
pe slhnye tgk muka budak2 harapan tuh! kelas pn jadi.
hhahahhaaha
=P