Inevitable Journey

Pengembaraan Yang Membawa Kita Ke Tempat Yang Baru
Dan Yang Akan Membawa Kita Pulang

Nov 15, 2009

2012

wawww!
haha. hari yang ceria!!! (suara kanak-kanak ribena)
=)

hari ni kan aku dapat lepaskan kempunan tengok wayang =p
dah lama sangat-sangat kot aku tak dapat tengok.
targetnya ialah 2012!!!
selain pisau cukur yang tak berapa sesuai tengok dengan kakak..., ?? or adik?
huhu bley camtu?

haa memang pergi dengan diorang pn. thanks yep.
so seperti biasanya lah kan,
kalau nak pergi je mesti la ada halangan something.
kena bebel dulu ni. nevermind.
but yang bestnya dapat pergi dengan Ku!
haha. my senior SDAR tu.
dah lama nak keluar dengan members SDAR tapi tak dapat,
bawak lari sorang pn ok kot.














show petang tu 2.45pm,
tapi macam-macam lah.
nak pergi tengok kt MBO la GSC la.
janji dapat tengok yep.

time tengok tu terpegun gila lah.
but agak cuak gak la.
89% nampak real and boleh masuk akal
but I thought, some scenes tak hardcore sangat,
but still ada yang nak gigit kuku jari manis and kelingking ni!
HAHA.

then, nak komen nih,
cerita ni agak unfair dari segi "G8" nya yang berpandukan
negara-negara G8 tu lah.
tapi apa-apa pun, yang bagusnya last cerita ni
ada unsur-unsur zaman Nabi Nuh bila mereka cipta
bahtera gergasi versi besi punyaaaaa!!
ada la dalam 6 buah tak silap, siap sumbat haiwan lagi
macam zirafah, gajah, gorilla. haha.
lawak sangat time binatang tu kena angkut helikopter.

then, baru la saya tahu masa tengok time tu.
kan di benua Afrika ada nama tempat "Tanjung Harapan" or nama
Inggerisnya "Cape of Good Hope"
ala, dalam buku teks sejarah form 1 sampai form 3 ada tunjuk sebagai
titik geografi untuk pelayar Portugis zaman dulu untuk belayar ke timur =)
sebenarnya menurut cerita tu la,
masa benua-benua, segala daratan dah lenyap akibat nyahstabil or destablised bumi dan tsunami,
mana ada benua asia yang terbesar tu, australia ke, gunung everest ke apa-apa.
but apa yang tinggal hanyalah lautan yang terbentang luas.
cuma kesan daripada nyahstabil tu benua afrika je yang timbul (sort of)
plus, makin timbul dan membentuk banjaran tertinggi or something iaitu di
Tanjung Harapan tu lah.
mengagumkan lah. akhirnya terjawab jugak kot* soalan yang saya tanya
kat cikgu Hafiz tahun lepas, "cikgu, kenapa nama dia tanjung harapan?"
dia pn tak tahu. heeee.











then yang saya kagum ialah semangat manusia untuk terus hidup
walaupun tak semua dapat hidup.
tak la percaya sangat benda tu tapi, "we were warned" kan.

then time nak balik tu hantar la Ku ke SDAR,
dalam kereta gosip maa!
haha. lawak gila and geli gak kot cerita pasal sekolah lama saya tu.
macam-macam la.















p/s; upin ipin hangat di Indonesia!

2 comments:

Shuneila Hee said...

woahh
tak tgugat ka iman tgk 2012 ? :P
tak brani lah tgk cita itu :'(

caPik said...

huhu. tgok tak pe, tp jgn la cye.
skdr untuk tatapan dan kesedaran dr sudut positif. plus, byk gk bnde baik.